Omgeving kasteel

Ligging kasteel Ardennen

Dit unieke kasteel in de Ardennen ligt in Cugnon en op ongeveer15 kilometer van de plaats Bouillon. Cugnon ligt langs de rivier de Semois.  Deze omgeving kenmerkt zich door uitgestrekte bossen waar u heerlijk kunt wandelen en een prachtige natuur met veel flora en fauna. In Bouillon bevinden zich veel gezellige restaurantjes waar u heerlijk kunt eten en drinken. 

Herbeumont.
Het dorpje Herbeumont ligt op 2 kilometer afstand van het kasteel en ook hier vindt u diverse leuke en betaalbare restaurantjes. Vanuit Herbeumont zijn aantrekkelijke wandelroutes en langlaufroutes uitgezet. Een ideale omgeving voor rustzoekers, sportievelingen, avonturiers, natuurliefhebbers,wandelaars en fietsers.  De Ardennen zijn hier op zijn mooist.

Activiteiten

In de bossen kunt u heerlijk wandelen. Er zijn ook mogelijkheden om hier paard te rijden. Vlak bij Cugnon kunt u mountainbikes en kayaks huren. Het gebied leent zich dan ook voor mountainbikers en lange kayaktochten. 

Plaatsen en activiteiten in de omgeving

Er liggen in de directe omgeving van dit kasteel in Cugnon plaatsen als La Roche, Bouillon, Durbuy, Namen, Thier, Houffalize en Bastogne. Ook de grotten van Han liggen in de omgeving. In de omgeving zijn veel outdoor activiteiten mogelijk zoals abseilen, kajakken, mountainbiken, challenge-parcouts, een rots beklimmen, spelonken bezoeken en veel meer. In deze omgeving is er voor actieve mensen het hele jaar door van alles te doen.